Nadaljevalni tečaj

Nadaljevalni tečaj

V začetnem tečaju ste že osvojili Osnovno znanje , zato se boste v nadaljevalnem v skupini največ treh jahačev učili nekoliko zahtevnejših stvari. Izboljšali boste svojo držo in pravilnost podajanja dejstev, naučili se boste novih dresurnih elementov in preskočili tudi kakšno nižjo oviro, katere višina bo rasla vzporedno z vašim znanjem in izkušnjami. Ko boste pripravljeni, pa se boste naučili še jahanja na terenu.

Komu je nadaljevalni tečaj namenjen?

Namenjen je jahačem, ki že znajo voditi konja v ograjenem jahališču, vendar bi se radi naučili kaj več. Tudi tu je velik razpon samega programa, zato vas razvrščamo v skupine (2-3 jahači/45 minut) glede na znanje in želje. Pomemben je tudi vaš cilj, saj se program razlikuje glede na to, ali hočete. Nekaterim jahanje predstavlja sprostitev in rekreacijo samo ob vikendih, nekateri bi radi hodili samo na terene, spet drugi pa bi se radi naučili veliko in po opravljenih izpitih Jahač 1 in 2 opravili še dresurno in/ali skakalno licenco ter tekmovali. Zaradi tega se program in število ur precej razlikuje.

Program

Sprva se poleg likov in menjav iz začetnega tečaja naučite še male kroge, velike serpentine, odstopanje, obrate na prednjem trupu, razbremenilni sed, jahanje preko drogov, skakanje preko kavalet in še mnogo stvari, spet odvisno od cilja. Po končani uri običajno sprehodite konja okrog gozdička. Po osvojenem znanju se lahko prijavite na izpit Jahač 2, ki pomeni, da ste sposobni za terensko jahanje.