Dobrodošli v KK Cavallo..

CAVALLO je ranč, kjer bo zaradi pestrega izbora dejavnostmi svoje veselje našel vsak


Konjeniški klub Cavallo


O NAS

Tako blizu, pa tako drugače, bi lahko rekli. CAVALLO je ranč, kjer bo zaradi pestrega izbora dejavnostmi svoje veselje našel vsak posameznik ali družba prijateljev, sodelavcev in poslovnih partnerjev. Ponujamo vam enkraten prostor na samem obronku gozda, kjer boste lahko sami izbrali, kaj bi počeli. Pri naši ponudbi moramo omeniti šolo jahanja, kjer boste v naravnem okolju lahko preizkusili vse svoje jahalne sposobnosti ali se naučili prvih jahalnih korakov. Po opravljenem tečaju boste smeli galopirali po okoliških poteh in se, verjemite nam, počutili zares enkratno!

 

Nekaj vprašanj

 • Zakaj konji?

  Konji nas spremljajo že skozi vso našo zgodovino. Srečali smo se, ko je bila Zemlja še mlada, in od takrat smo skupaj delali za preživetje, se skupaj podajali v vojne in skupaj preživljali dobre in slabe čase. Osvajali smo ozemlja, obdelovali njive in se pomerjali v športu. Postali so naši zvesti sopotniki, ki imajo v današnjem času precej drugačno vlogo, kot so jo imeli v zgodovini. Pri nas jih le še izjemoma vidimo pri kmečkih opravilih, zasedli so pa pomembno mesto v športu, rekreaciji in polnjenju človeških src.


  In zdaj se tudi tebi ponuja priložnost, da spoznaš ta čudovita bitja. Zakaj konji? Ker njihovo srce v zameno za ljubezen in zaupanje zahteva samo razumevanje, spoštovanje in pošteno igro.

 • Zakaj jahanje?

  Obstaja veliko športov, kjer se lahko sprostiš, utrudiš in utrdiš, tudi takih, kjer lahko to počneš v naravi. Sprehodi v naravi, tek, kolesarjenje… Ampak… si že kdaj objel kolo? Si ob njem posušil solze? Mu zašepetal »hvala«?


  Privošči si urico ali dve druženja s konji, ko lahko resnično pozabiš na svojo vsakdanjost. Na kontrolke, izpite, težave v službi ali drugod. Jahanje je šport, ki zahteva vso tvojo pozornost. Konj ti ne bo dovolil odtavati z mislimi… Naučil te bo zbranosti, vztrajnosti, zaupanja in potrpežljivosti. Njega ne zanima, kako dober si v šoli, koliko zaslužiš, ali si dober športnik, koliko si star in kako izgledaš. Zanima ga samo tvoje srce.

 • Zakaj Cavallo?

  …ker ga sestavljamo ljudje, ki nas druži ljubezen do konj, narave in življenja…
  …ker lahko samo nekaj kilometrov iz Ljubljane uživaš v naravi in sanjskih terenih…
  …ker imamo čudovite konje, ki v zameno za prijazno besedo in korenček potrpežljivo prenašajo naše prve poskuse jahanja in se z bolj izkušenimi veselijo nove vaje v maneži, skoka čez oviro ali sproščenega izleta v naravo…

  …ker imamo odlične inštruktorice jahanja z obilo znanja in izkušenj, ki lahko ves ta svet približajo tudi tebi…..
  …in ker z nami nikoli ne boš sam.

Vtisi članov

 • Katy
  Ko je moj fotr Roman začel obiskovati klub Cavallo, je ves navdušen govoril le še o tamkajšnjih dogodkih. Priznati moram, da je bilo dokaj nadležno. Vsa tista imena, ki jih nisem mogla povezati z obrazi, vsi izrazi, o katerih se mi prej ni niti sanjalo. Sedaj pa, ko sem tudi sama začela jahati, ko sem spoznala vse te ljudi, ga razumem. Ta svet te popolnoma zasvoji. Želim si le, da bi Ig lahko obiskovala pogosteje.
  Katy
 • Roman
  Smile
  Roman
 • Uroš
  Smile
  Uroš
 • Maja
  Klub Cavallo mi pomeni sprostitev po napornem dnevu. Ne samo, da lahko človek uživa v tem, kar res rad počne, lahko se tudi druži z ljudmi, ki imajo enako mišljenje in čut za živali. Družimo se, si pomagamo, vzpodbujamo k boljšim dosežkom. Seveda smo vsi tudi ljubitelji narave, kar lahko s pridom izkoristimo, ko konje 'popeljemo' na teren, kjer uživamo v jahanju po travnikih, gozdovih, vodi... Dogajanje v klubu pa pogosto popestrijo tudi zabave, saj smo vsi člani izredni veseljaki.
  Maja
 • Tatjana
  KK Cavallo je klub, kjer resnično vsakdo najde prostor zase. Dobrodošli so tako otroci kot odrasli, začetniki in izkušeni jahači. Tisti, ki želijo tekmovati v jahalnem športu ali samo uživati v terenskem jahanju po prelepi naravi, ki jo ponuja Ljubljansko barje. Člane poleg ljubezni do konj druži predvsem tudi ljubezen do življenja, do druženja ter želja deliti pridobljene izkušnje z novimi jahači, ki so več kot dobrodošli!
  Tatjana
 • Tamara
  Ogledala sem si stran in moram priznati, da je tudi meni kar toplo postalo pri srcu, ko sem jo gledala in brala. Vsaka čast tistim, ki ste jo sestavljali Smile. Toplo mi je pri srcu tudi zato, ker se zavedam, da sem tudi jaz nekako sedaj del tega in sem ponosna na to. Hkrati pa sem vam vsem skupaj tudi hvaležna, da ste me tako lepo sprejeli v družbo in da sem se počutila dobrodošla Smile
  Tamara
 • Katarina
  Cavallo je kraj kamor zelo rada zahajam, se družim z ljudmi, ki imajo kakor jaz enako veselje do živali. V Cavallu pozabim na vse skrbi in uživam v družbi svojega konja. Poleg dresurnega jahanja ter preskakovanja ovir hodimo na zelo razgibane ter zanimive terene in vsi imamo najraje, ko s konji galopiramo po terenu.
  Katarina
 • Kristina
  V KK Cavallo sem prišla pred štirimi leti. Čeprav sem med mlajšimi člani kluba, me odrasli radi vzamejo s seboj na teren. Galop v vodi je ful velik užitek. Najraje jaham Siso in Jožico, ki sta moji ljubljenki. Mami že pravi, da sem več pri konjih v Cavallu, kot pa doma. No, še malo, pa bo res tako.
  Kristina
 • Urša
  Ko se zjutraj prebudi prelepo spomladansko sonce, je prva stvar, na katero pomislim - kako čudovit dan za jahanje! In ko se naredi pozimi dan, ves meglen, pust in zaspan, jaz pa se moram zbuditi in se pripraviti na uro jahanja, je to najboljša stvar, ki jo lahko naredim zase! To je edinstven način, da si razmigam kosti, napolnim pljuča s svežim zrakom ter telo z energijo, možgane pa pošljem na pašo! To je trenutek, ko ne obstaja na svetu nič drugega kot le jaz in moj konj!
  Urša

Vtisi konjev

 • Vinni
  Sem konj za malo boljše jahače saj veliko znam v maneži in sem zelo živahen na terenu. Ker sem zelo prijazen me radi čistijo tudi otroci. Moje temne, tople, zaupanja polne oči te bodo tako očarale, da se boš vedno znova vračal k meni.
  Vinni
 • Miša
  V šolo jahanja sem prišla pred kratkim, saj sem prej samo lenarila in nagajala vsem, ki so hoteli imeti opravka z menoj, še posebej pa svoji gospodarici. No, zdaj pa sem z delom in redom postala manj muhasta in sem zelo priljubljena med jahači. V prostem času pa se najraje pasem z mojim najboljšim prijateljem Vinnijem.
  Miša
 • Taurina
  Sem prijazna, nežna kobila z mišičastim telescem. Jahače lahko naučim marsičesa; vse od hoda pa do preskakovanja ovir. Nisem trmasta in se veselim dela z jahačem ,ki bo z mano galopiral po travnikih na terenu.
  Taurina
 • Grom
  Sem mali poni iz Cavallota. Vsi me imajo radi dokler jim ne pojem malice. Najraje pa popeljem male jahače okoli gozdička. Poleg tega zelo rad ponagajam Alini in Jerneji. Všeč pa mi je tudi če se kdo z mano pocrklja. Na pašniku se vedno držim moje prijateljice Frajle s katero si delim tudi boks.
  Grom
 • Euro
  Jaz sem pa tisti, ki ga jahajo začetniki in tisti ki imajo jahanje že v malem prstu. Že nekaj časa skrbim da se jahači naučijo nekaj novega ko pridejo v naš klub. Znan sem po moji trmi v maneži in pridnosti na terenu.
  Euro
 • Sisy
  Marjana me je v Cavallota pripeljala že dolgo tega. Čeprav sem že dama v letih, sem vedno pripravljena na akcijo. Jahači še posebej radi skačejo z menoj. Zadnje čase bolj malo delam, saj pravijo da si zaslužim tudi nekaj prostih dni. Tudi z ostalimi konji se dobro razumem.
  Sisy
 • Thor
  Ko boš prišel v štalo boš najprej opazil mene. Sem edini in najlepši žrebec v našem hlevu. Imam lepo grivo, košat rep in odlično postavo. Jaha me samo moja Marjanca, ki z mano izvaja različne trike in like visoke dresure. Ko pridem iz štale vedno zarezgetam, da me opazijo prav vsi. Zelo rad pogledujem za mojima sosedama Taurino in Frajlo.
  Thor
 • Frajla
  Sem ponica, ki poskrbi za zabavo v maneži in na terenu. Jahajo me otroci. Zelo radi me čistijo in krtačijo mojo dolgo, temno grivo. Sem prilagodljiva kobila, ki ima rada hitrost. Moj prijatelj Grom pa poskrbi da sem vedno dobre volje.
  Frajla
 • Ramol
  Je najlepši in najprijaznejši žrebec kar jih je bilo v našem hlevu. tam je tudi njegov pravi dom, pri mami Sisy, ki ji je tudi zelo podoben. Za njegovo lastnico Marjano pa je bil še posebej srček. Žal pa je preminil pri nesrečni operaciji. Zato naj bo to napisano v spomin temu prekrasnemu žrebcu.
  Ramol

Cavallo so konji, ki te popeljejo v čisto svoj svet… ljudje, ki to razumejo in podpirajo… ter prostor, kjer se vse to zlije z naravo.


TINA