Šola jahanja


Šola jahanja v konjeniškem klubu Cavallo

Verjetno vam besede kot so učenje, čiščenje, ohranjanje kondicije,skrb za zdravje ipd ne predstavljajo kaj zanimivega. Konji in jahanje sta eni izmed redkih stvari na svetu,ki lahko tako otroka kot odraslega človeka, z lahkoto prepričata v nasprotno! Jahanje je šport, v katerem je združeno ogromno stvari.

Na konju spoznaš dele in delovanje svojega telesa; ločiti moraš vsako roko, nogo, vsak sklep, mišice, uravnovesiti moraš uporabo leve in desne polovice telesa, kar sploh ni tako lahko kot se sliši. Sedeti moraš zravnano, kar pa zadnje čase že osnovnošolcem predstavlja problem. Z jahanjem se utrdijo mišice ob hrbtenici in izboljša telesna drža. Za koncentracijo poskrbi konj sam, saj takoj začuti, če z mislimi odtavaš drugam. Presenečeni bi bili nad vplivom konj, ko npr. otrok, ki doma ne postelje niti svoje postelje, tukaj kmalu dobi občutek za čiščenje in red. Jahanje je šport v naravi, ki lahko poteka čez celo leto. Nekateri raje izberejo tek, tenis, kolesarjenje, rolanje…, vendar z globokimi vdihi mestnega zraka si delamo medvedjo uslugo. So trenutki s konji, ki se ti vtisnejo globoko v srce. Ko konja enkrat res spoznaš, je majhna verjetnost da bi ga zapustil.

Ponudba v sklopu šole jahanja

V konjeniškem klubu Cavallo vam ponujamo obilico aktivnosti za mlade in prav tako malo starejše.

PONUDBA

Tečaj za otroke

Jahanje za otroke je prilagojeno starosti in razvitosti otroka. Otroci stari 6, 7 let sicer že lahko jahajo, vendar ne napredujejo tako hitro, kot otroci stari 9, 10 let...

PREBERI VEČ
PONUDBA

Začetni tečaj

Boy, Euro, Saturn in Frajla, naš poni, čakajo, da te povedejo v svet konjskih navdušencev.

PREBERI VEČ
PONUDBA

Nadaljevalni tečaj

V začetnem tečaju ste že osvojili osnovno znanje , zato se boste v nadaljevalnem v skupini največ treh jahačev učili nekoliko zahtevnejših stvari.

PREBERI VEČ
PONUDBA

Terensko jahanje

Koliko stvari v naravi je očem nevidno, ko se vozimo z avtomobilom ali kolesom! In kako drugače doživljaš popolnoma vsakdanje stvari, če jih opazuješ s konjskega hrbta!

PREBERI VEČ
PONUDBA

Izpiti in licence

Pri nas lahko opravljaš tudi izpita Jahač 1 in Jahač 2 ter pridobiš znanje za opravljanje tekmovalne licence

PREBERI VEČ
PONUDBA

Terensko jahanje

Lepota gibanja, harmonično in usklajeno delovanje jahača in konja in njuna medsebojna povezanost – to je dresurno jahanje.

PREBERI VEČ
PONUDBA

Preskakovanje ovir

Pri preskakovanju ovir je izjemnega pomena občutek jahača za spremljanje konjevega gibanja. Občutek, ko se skupaj odrineta s tal,...

PREBERI VEČ
PONUDBA

Urnik jahanja

Urnik jahanja pri nas je sledeč:
Ponedeljek - Petek: V popoldanskem času do teme
Sobota - Nedelja: Po dogovoru